Din väg till nytt jobb

 

Kompetenslaget rekryterar förutom för egen räkning också för våra kunder. Några exempel på senaste rekryteringar har varit chefer och ledare, kvalificerade säljare , hr, ekonomi och ingenjörer. Vi strävar efter att hitta passande kandidater som vi direkt kan rekomendera till någon av våra återkommande kunder där vi vet behoven och är insatta i organisationen.Vi har kanske inte just den tjänst du söker ute nu men då finns alltid möjligheten att lägga in dig på kandidatbanken eller om du vill hålla koll på det som kommer in kan du registrera dig via jobbevakning.

Gå in via länkarna på sidan.

 

Lägg upp dig som kandidat via vår hemsida

 

Men för att vi ska veta att du finns bör du lägga in dig via vår hemsida, antingen för ett pågående uppdrag eller i vår kandidatbank. Vill du prenumerera på våra lediga tjänster så lägger du in dig på jobbbevakning och får då mail på tjänster som kommer ut. Vi vill alltid ha ditt mest aktuella CV, den senaste presentationen och en filmsnutt så vi ser dig och förstår vem du är. Du kan när som helst gå in på din profil för att lägga till kunskaper, länkar och filmer som berättar vad just du kan. Kontakta oss om du har frågor. Hoppas vi snart får tillfälle att mötas!

Välkommen!

 

Så här kan du skriva ett CV och personligt brev

Tips och tricks för dig som söker nya tjänster:

Här tipsar vårseniora rekryteringskonsult Helene Löwinger om hur du skriver CV och personligt brev på bästa sätt, men komihåg att det finns inga absoluta sanningar!

 

Tänk på att den som rekryterar på ett enkelt sätt skall förstå vad du har för erfarenheter. Skriv CV "for dummies" med andra ord, tänk att jag som läser din CV inte har jobbat med alla dina jobb och vet alltså inte vad alla förkortningar och interna ord betyder. Skriv det senaste jobbet först och sen i fallande årtal. Har du mer erfarenheter av studier så låt studierna komma först.

Har du många småjobb samla dem så vi inte får ett flersidigt CV. Mer än tre sidor är inte att rekomendera.

Med ditt personliga brev har du möjlighet att komplettera CV:t och lyfta fram varför du är lämplig för tjänsten du söker.

Upprepa inte fakta från ditt CV. Vi tittar alltid på CV:t först, så allt som står där vet vi redan. Använd istället utrymmet till att komplettera ditt CV.

Fokusera på det du är bra på och verifiera dem med tillfällen när dina kompetenser använts.

Lyft upp saker du är bra på istället för att lägga fokus på eventuella brister i din kompetens. När du väl är på intervju kommer vi att vilja ha hela bilden av dig, men inledningsvis vinner du på att endast lyfta fram varför du är rätt för tjänsten. Koppla an till tjänsten. Utgå ifrån vad vi söker i platsannonsen och koppla an till det i din text. Om tjänsten kräver en analytisk person är det bra om du konkret kan beskriva på vilket sätt du använt denna förmåga tidigare. Undvik klyschorna som inte säger så mycket alls, försök vara personlig istället kopplat till ansökningen. Fokusera på vilken nytta du kan göra för företaget och tjänsten istället för på din personliga vinning, som exempelvis att du söker nya utmaningar eller vill utvecklas. Vi vill se att det är tjänsten i sig som lockar snarare än att du är trött på det de gör nu.

Tänk på det visuella. Använd samma typsnitt i ditt CV och det personliga brevet och utforma texten så den är snäll för ögonen att läsa. Använd gärna rubriken på tjänsten högst upp och skriv alltid dina kontaktuppgifter på både CV:t och det personliga brevet. Glöm inte att korrekturläsa en extra gång. Kontrollera stavfelen, det är viktigare än du kan tro! Många anser att man inte ska vara så personlig och prata om relationer barn och träning. Skriv något, men max en rad som sammanfattar det i slutet på brevet. Men det viktigaste är att använda utrymmet till att berätta varför just du är rätt för tjänsten. Tänk att du ska kunna läsas av dem som inte jobbar med dina arbetsuppgifter, tydligör därför i din CV vad ditt arbete innebär. Har du några frågor kring tjänsten du vill söka så kontaktar då gärna ansvarig rekryterare för tjänsten. Lycka till!

Kolla på Arbetsförmedlingens hemsida 

 

Kompetenslaget är utbildningsföretaget som adderat in HR i sin verksamhet. Med över 1000 utbildningsdagar under 2016 på mer än 76 orter har vi nu tagit ett till kliv in i framtiden. Vi vill leva som vi lär med värdeord som ”enkelt”. Våra kunder jobbar med oss för att vi gör deras vardag enklare och lättare att verka i. Det ska helt enkelt vara enkelt att jobba med oss!

> Låt oss hjälpa dig med dina frågor! Ring oss på: 0911-911 00 eller
kontakta oss via e-mail på adressen  info@kompetenslaget.se <  - Kia Kia

Dela och tipsa: